Over The Hot Dogs Coverband

In 2013 gestart met één gezamenlijk doel: Rock-‘n Roll is here to stay! The Hot Dogs Coverband laat je zien hoe er gefeest werd ”back in the old days” toen Rock-‘n Roll net op kwam en hot was! Nu zo’n 70 jaar later laten zij horen dat Rock-‘n Roll nooit is weg geweest. Met z’n vieren spelen zij muziek van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry en nog meer van deze iconen uit deze tijd. De boodschap is duidelijk, Rock-‘n Roll is zo aanstekelijk dat je wel mee moet dansen! Poets je dansschoenen op, trek je petticoat aan en kam je haar in een kuif want The Hot Dogs Coverband is klaar om te feesten! 

Rob Janssen (Zang)

Toen ik klein was luisterden mijn vader en mijn broer al vaak de muziek van Elvis Presley. Hierdoor ben ik er min of meer mee opgegroeid. Ik had dus al vroeg de smaak te pakken. Terwijl iedereen op de middelbare school top 40 muziek beluisterde, bleef ik trouw bij de muziek die ik écht leuk vond (en nog steeds). Na wat gitaarlessen op mijn 19e vroeg de leraar of ik er ook bij wilde gaan zingen. In het begin was dit erg spannend maar het ging steeds wat beter en beter. Regelmatig hadden we een jamsessie met wat vrienden en toen gebeurde het: de geboorte van The Hot Dogs! Als je eenmaal het publiek vermaakt op het podium met eerlijke, gitaarscheurende, ruwe en hip-shakende Rock-‘n Roll muziek, is er niets mooiers. En ten slotte… wanneer je eenmaal besmet bent met het Rock-‘n Roll virus, dan is dat voor het leven… en dat is helemaaaal niet erg!😉

Hopelijk tot snel!!

Davy Schouw (Lead gitarist)

Op mijn 15e begon ik met gitaar spelen. Ik had dit gezien bij een vriend. Ik dacht wat een gaaf ding is dat! Dan kan ik gewoon meespelen met de Peppers! Ik ging verder als lead gitarist waar ik voorheen enkel slaggitaar speelde en heel af en toe eens een solo pakte. De druk werd opnieuw opgevoerd en het repeteren stond weer op prio nummer 1. Inmiddels weer een aantal optredens verder voel ik me weer als een vis in het water. The Hot Dogs zijn nog lang niet klaar en ik ook niet met de Hot Dogs
😉

Corné Boeren (Drummer)

Ik ben opgegroeid met een vader die echt een muziekfanaat is. Hier heb ik echt van alles voorbij horen komen. Van The Rolling Stones tot David Bowie,Metallica en ga zo de hele popgeschiedenis maar door. Ik zat hier van kinds af aan gefascineerd naar te luisteren terwijl ik zelf op alle potten en pannen aan het slaan was . Vanaf mijn vijftiende besloot ik om van drummen mijn carrière te maken.  Begonnen aan het Rock City Institute kreeg ik les van veel bekende artiesten en vanuit daar ben ik naar het conservatorium in Rotterdam (Codarts) gegaan waar ik nu nog steeds studeer. Ik vind het geweldig om alle oude nummers weer uit de kast te trekken en terug te gaan naar de roots van de popmuziek.  Maar dat zul je wel horen wanneer we live spelen!

Ricardo Heeren (Bas & Contrabas)

Rock-‘n Roll is mijn levensstijl geworden. Vanuit mijn bandleden (start 2013) ben ik actief in aanraking gekomen met de Rock-‘n Roll stijl en zag al snel dat dit me wel past. Uit geen enkel ander genre kreeg ik zo veel inspiratie dan uit Rock-‘n Roll. Na enorm veel gitaarlessen genomen te hebben was ik dan eindelijk klaar om het podia op te gaan en gas te geven met de band. Na een wisseling van de wacht is mijn interesse in de basgitaar & contrabas gaan groeien. Nu zul je mij voortaan zien op het podium als bassist en zul je me vaak zien staan en gekke dingen zien doen met de contrabas. Een prachtig instrument als je maar weet hoe je hem moet gebruiken. Ik maak er niet meer woorden aan vuil, je moet het gewoon komen zien! Tot snel bij een van onze optredens!

Boek The Hot Dogs Coverband nu!